Διάφορα

Τα επόμενα βήματα μετά την αγορά του αυτοκινήτου σας!

πράγματα που πρέπει να ξέρετε στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Τα επόμενα βήματα μετά την αγορά του αυτοκινήτου σας!

Η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου είναι παρόμοια με την υιοθέτηση ενός νέου μέλους της οικογένειας, καθώς γίνεται ο δια βίου συνεργάτης σας στην κινητικότητα, εκτός από το να προσφέρει άνεση, κοινωνικό κύρος και δήλωση μόδας. Σε ένα έθνος όπως η Ινδία, η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου γιορτάζεται περισσότερο από το γεγονός ότι είναι ένα νέο περιουσιακό στοιχείο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ φίλων και οικογένειας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των τεχνικών διαδικασιών, πρέπει να ληφθούν μερικές κρίσιμες αποφάσεις.

 

Βήματα που πρέπει να κάνετε μετά την αγορά ενός νέου οχήματος

Η αγορά ενός οχήματος είναι συνήθως μια συναρπαστική εμπειρία. Τι ευχαρίστηση ήταν να συγκρίνεις χαρακτηριστικά, να επιλέξεις ένα χρώμα και να κάνεις πολλά test drive! Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο ή έχετε ήδη αγοράσει ένα, έχετε πολλή διασκέδαση και απόλαυση. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε ορισμένα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι απαραίτητες απαιτήσεις. Δείτε τι θα πρέπει να κάνετε αφού βαφτίσετε τη νέα σας βόλτα:

1. Έγγραφα

Εξετάστε όλα τα έγγραφα του νέου σας αυτοκινήτου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα χαρτιά του αντιπροσώπου σας στα χέρια σας. Αυτό περιλαμβάνει την αρχική απόδειξη αγοράς, πληροφορίες εγγραφής, φορολογικές αποδείξεις, πιστοποιητικά ασφάλισης, δοκιμασίες παράδοσης και την ολοκληρωμένη δέσμη πρωτότυπων εγγράφων που σχετίζονται με οποιοδήποτε δάνειο ή οικονομικές δόσεις που έχετε συνάψει στο αυτοκίνητο.

2. Ασφάλιση

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου σας καλύπτει σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς στο όχημά σας. Θα πρέπει να ζητήσετε από τον αντιπρόσωπό σας να συμπληρώσει μαζί σας όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Πριν υπογράψετε στη διακεκομμένη γραμμή, να διαβάζετε πάντα τη μικροσκοπική εκτύπωση για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι πληρώνετε — αναβάτες, πριμ, προνόμια, το σύνολο. Λάβετε υπόψη ότι οι πολιτικές ασφάλισης ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως φροντίστε να το ρωτήσετε.

3. Εγγραφή

Η οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς έγκυρη άδεια κυκλοφορίας είναι παράνομη. Αρχικά, ο αντιπρόσωπός σας θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει μια προσωρινή εγγραφή που θα διαρκέσει περίπου 30 ημέρες από την ημερομηνία εγγραφής από το ταξίδι εντός της εγγεγραμμένης πόλης. Μετά από αυτό, θα υπάρξει μόνιμη εγγραφή. Αυτή η μόνιμη εγγραφή μπορεί να ληφθεί μέσω του Περιφερειακού Γραφείου Μεταφορών της πόλης σας. Αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά έγγραφα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

4. Πιστοποιητικό Ρύπανσης

Απαιτείται επίσης πιστοποιητικό ελέγχου ρύπανσης. Χωρίς αυτό, κινδυνεύετε να επιβληθεί πρόστιμο από τους τροχονόμους για παράβαση του νόμου. Επειδή το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο και δεν έχει ακόμη οδηγηθεί, ο αντιπρόσωπος θα σας παραδώσει πρώτα το πιστοποιητικό. Πρέπει, ωστόσο, να το ανανεώνετε μόνοι σας κάθε έξι μήνες σε μια κατασκήνωση «ελέγχου ρύπανσης» στο τοπικό σας βενζινάδικο.

5. Service για Βλάβες

Έχετε σχεδόν τελειώσει! Το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι βοήθεια κατά της βλάβης. Είναι αλήθεια ότι είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, αλλά υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε ένα μικρό πρόβλημα ή ελάττωμα με αυτό, το οποίο μπορεί να είναι μεγάλη ενόχληση. Εάν έχετε διαθέσιμο τον αριθμό τηλεφώνου για μια υπηρεσία βλάβης, μπορεί να σώσει την ημέρα. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να αγοραστεί έναντι μιας μικρής χρέωσης για να διασφαλιστεί ότι θα είστε ξέγνοιαστοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας πινακίδες νέον (αν δεν υπάρχουν ήδη στο κιτ εργαλείων του αυτοκινήτου) ώστε να εμφανίζονται. Εάν έχετε σκασμένο λάστιχο τη νύχτα, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πινακίδα νέον για να εκτρέψετε τυχόν αυτοκίνητα μακριά σας.

Είστε έτοιμοι!

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, εξοικειωθείτε με το αυτοκίνητο οδηγώντας το! Όσο πιο χαλαροί είστε στο όχημά σας, τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε! Επιπλέον, αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα πώς συμπεριφέρεται το όχημα, διασφαλίζοντας την ασφάλειά σας στο δρόμο.