Διάφορα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πληρωμής μηνιαίας ή ετήσιας ασφάλισης αυτοκινήτου;

μηνιαια ή ετησια ασφαλεια αυτοκινητου

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πληρωμής μηνιαίας ή ετήσιας ασφάλισης αυτοκινήτου;

Συνήθως υπάρχει μια μικρή αύξηση των τιμών όταν πληρώνετε την ασφάλιση αυτοκινήτου σας σε μηνιαίες δόσεις. Εδώ πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πληρώσετε την ασφάλιση αυτοκινήτου σας: το πλήρες ποσό για την κάλυψη των επόμενων 12 μηνών εκ των προτέρων ή σε 12 μηνιαίες δόσεις.

 

Πληρωμή με δόσεις

Η μέση τιμή της πλήρως ολοκληρωμένης ασφάλισης αυτοκινήτων ήταν 489 £ ετησίως τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της MoneySuperMarket, οπότε είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να κατανείμουν το κόστος πληρώνοντας κάθε μήνα.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα στις μηνιαίες πληρωμές: η πληρωμή με δόση συνήθως καθιστά το συνολικό κόστος της κάλυψης υψηλότερο από αυτό που θα ήταν αν πληρώνατε με μία κίνηση.

Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων σας δανείζει αποτελεσματικά τα χρήματα για να πληρώσει το ασφάλιστρο, οπότε θα σας χρεώσει το ποσό που ισοδυναμεί με τόκους για τις αποπληρωμές που πραγματοποιείτε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Εάν επιλέξετε να πληρώσετε με δόσεις, ο ασφαλιστικός σας πάροχος θα διενεργήσει επίσης πιστωτικό έλεγχο για να δει πώς έχετε διαχειρίζεται το χρέος στο παρελθόν. Εάν έχετε χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα, ενδέχεται να σας χρεώσει υψηλότερο ασφάλιστρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Credit Monitor για να δείτε το πιστωτικό σας αποτέλεσμα δωρεάν και έχουμε πολλές συμβουλές και συμβουλές για το πώς να το βελτιώσουμε.

Τι κάνει η μηνιαία πληρωμή στο ασφάλιστρο αυτοκινήτου σας;

Εάν ακολουθήσετε τη μηνιαία διαδρομή, η πρώτη σας πληρωμή θα είναι μεγαλύτερη, κάπου μεταξύ 10% και 25% της ετήσιας πριμοδότησης. Το υπόλοιπο ποσό συνήθως διαιρείται με 11 για να σας δώσει πληρωμές για το υπόλοιπο του έτους.

Ορισμένοι ασφαλιστές διαιρούν αυτό το ποσό με 10, γεγονός που καθιστά την μηνιαία πληρωμή υψηλότερη, αλλά σημαίνει ότι δεν πληρώνετε τίποτα τον τελευταίο μήνα.

Ας υποθέσουμε ότι εκτελείτε μια προσφορά στη σελίδα ασφάλισης αυτοκινήτων μας και μια ασφαλιστική εταιρεία αναφέρεται σε ασφάλιστρο 473 £. Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα στο επάνω μέρος της σελίδας, μπορείτε να ρωτήσετε για να δείτε πόσο θα κόστιζε εάν πληρώνατε μηνιαίως.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να σας ζητηθεί μια αρχική πληρωμή £ 80,41 και 11 μηνιαίες πληρωμές 40,87 £, δίνοντας συνολικά 529,98 £. Έτσι, η μηνιαία πληρωμή θα αύξανε το ασφάλιστρο κατά 56,98 £.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, σας προσφέρεται ένα ασφάλιστρο 447,47 £ εάν πληρώσετε εκ των προτέρων με μία κίνηση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εγκατάστασης, αυτό σημαίνει μια αρχική πληρωμή 98,44 £, μία πληρωμή 41,15 £ και εννέα πληρωμές 41,19 £, δίνοντάς σας συνολικά 510,30 £.

Εδώ, η διαφορά μεταξύ της πληρωμής εκ των προτέρων και της πληρωμής σε δόσεις είναι 62,83 £.

Εάν είστε οδηγός χαμηλού κινδύνου που παίρνει μια εκ των προτέρων προσφορά, ας πούμε, 200,92 £, θα μπορούσατε να περιμένετε να πληρώσετε 30,30 £ εκ των προτέρων και 18,87 £ το μήνα για 10 μήνες. Θα πληρώνατε συνολικά 219 £.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, ένα εφάπαξ ασφάλιστρο 1,487,63 £ θα μεταφραστεί σε συνολική πληρωμή 1.727,83 £ αν πραγματοποιηθεί σε δόσεις, που αποτελούνται από μια πρώτη πληρωμή 223,14 £ και 11 μηνιαίες πληρωμές 136,79 £. Έτσι, η επιλογή δόσεων θα σας κοστίσει επιπλέον 240,20 £.

Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά τιμής, αλλά αν βρίσκεστε σε αυτήν την περίπτωση, ίσως να έχετε λίγη επιλογή από το να το αποδεχτείτε γιατί απλά δεν μπορείτε να πληρώσετε σχεδόν 1.500 £ με μία κίνηση.

Πώς να πληρώσετε την ασφάλιση αυτοκινήτου σας

Εάν πρέπει να διανείμετε το κόστος ενός ακριβού λογαριασμού ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς να πληρώνετε επιπλέον, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα αγοράς 0% με ελάχιστη περίοδο άτοκων 12 μηνών.

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα πληρώνατε το ασφάλιστρο στην ασφαλιστική εταιρεία με τη χρήση της κάρτας και, στη συνέχεια, θα κάνατε τις 12 μηνιαίες αποπληρωμές σας για να εκκαθαρίσετε το προκύπτον υπόλοιπο της κάρτας.

Είναι σημαντικό να το διατηρήσετε έως 12 πληρωμές αν μπορείτε, έτσι ώστε οι πληρωμές σας για την ασφάλιση του ίδιου έτους να μην αλληλεπικαλύπτονται με τον επόμενο χρόνο. Και ό, τι κάνετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αποπληρώνετε τουλάχιστον το ελάχιστο ποσό που απαιτείται από την εταιρεία πιστωτικών καρτών κάθε μήνα και ότι εκκαθαρίζετε το χρέος προτού λήξει η περίοδος άτοκου, διαφορετικά θα χρεωθείτε με τόκους .

Βασικά, όσον αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου, πρέπει να κάνετε αγορές σε κάθε ανανέωση, ώστε να βρείτε την πιο ανταγωνιστική προσφορά. Η καταβολή του χαμηλότερου δυνατού ασφαλίστρου σημαίνει ότι το κόστος πληρωμής μέσω εγκατάστασης, εάν αυτή είναι η μέθοδος που έχετε επιλέξει, είναι όσο το δυνατόν φθηνότερο.