Διάφορα

Δώστε στο αμάξι σας, την προστασία που του αξίζει!

prostasia tou autokinitou sas

Δώστε στο αμάξι σας, την προστασία που του αξίζει!

Το αυτοκίνητο σας είναι ένα κινητό περιουσιακό στοιχείο, που πρέπει να το προστατεύετε ώστε αφενός να μη χάνει την αξία του γρήγορα, αφετέρου να παραμένει λειτουργικό για τη χρήση όπου προορίζεται.

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να μεριμνήσετε και θα γίνει ο καθημερινός σας φίλος, είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου που θα επιλέξετε.

Μια ασφάλεια που πέρα από τις βασικές από το νόμο καλύψεις για αστική ευθύνη έναντι τρίτων, μπορείτε να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας ώστε να καλύπτει κάθε πιθανή ζημιά, έτσι ώστε να είστε προστατευμένοι για κάθε ενδεχόμενο!

Τι είδη όμως ασφαλειών υπάρχουν; Και ποια είναι η ιδανική για εσάς;

 

Είδη ασφάλειας – Διαφορές ανάμεσα στις καλύψεις

Η πρώτη κατηγορία ασφάλειας είναι η βασική κάλυψη. Προσφέρει τις απαραίτητες από το νόμο καλύψεις όπως αστική ευθύνη έναντι τρίτων για οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσετε.

Από ‘κει και πέρα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προσαρμόζεται στις ανάγκες σας και μπορείτε να προσθαφαιρέσετε καλύψεις όπως θραύση κρυστάλλων, κλοπή, ζημιές από καιρικά φαινόμενα ή βανδαλισμούς καθώς ακόμα και ασφάλεια για ιδίες ζημιές – τη γνωστή μικτή ασφάλιση.

Κάθε κάλυψη προστατεύει αντίστοιχα αυτά που αναφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

 

Θραύση κρυστάλλων: Η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρει προστασία έναντι ζημιάς κρυστάλλων. Αν σας έχει σπάσει κάποιο τζάμι και έχετε προστασία έναντι θραύσης κρυστάλλων, τότε μπορείτε να αλλάξετε το σπασμένο τζάμι μέσα από την ασφάλειά σας και σχεδόν να μην πληρώσετε καθόλου χρήματα (ανάλογα τι περιλαμβάνει το ασφαλιστήριό σας)

 

Ασφάλεια κλοπής: Η συγκεκριμένη ασφάλεια χωρίζεται σε ασφάλεια μερικής και ολικής κλοπής. Σας προτείνουμε να έχετε και τις 2 καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας καθώς περιλαμβάνουν διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα αν έχετε κάλυψη μόνο ολικής κλοπής και κλαπεί το όχημά σας και έπειτα από μερικές ημέρες βρεθούν κάποια κομμάτια του, τότε δεν θα αποζημιωθείτε για τη συνολική απώλεια!

Έτσι, έχοντας και ολική και μερική κλοπή, είστε καλυμμένοι 100%! Σε περίπτωση απώλειας του αυτοκινήτου σας.

 

Μικτή ασφάλεια: Η μικτή ασφάλεια προστατεύει 100% το κεφάλαιό και την περιουσία σας. Σας αποζημιώνει ακόμα και για ιδίες ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε εσείς στο όχημά σας. Είναι μια πλήρη κάλυψη που ενδείκνυται για καινούργια αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα μεγάλης αξίας.

 

Ασφάλεια πυρός και προστασία έναντι καιρικών φαινομένων ή βανδαλισμών: Η κάλυψη έναντι πυρός σας προστατεύει από κακόβουλη ενέργεια ή ατύχημα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη φωτιά στο όχημά σας. Αντίστοιχα, η κάλυψη για καταστροφή από φυσικά φαινόμενα ή βανδαλισμούς, θα σας αποζημιώσει αν συμβεί κάτι αντίστοιχο.

 

Πως να επιλέξετε την ιδανική ασφαλιστική εταιρεία

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται παραπάνω από 30 ασφαλιστικές εταιρείες.

Πρόκειται είτε για αμιγώς Ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες είτε για παραρτήματα ξένων εταιρειών.

Θα πρέπει να κάνετε μια σωστή και καλή επιλογή αξιόπιστης ασφαλιστικής εταιρείας ώστε να είναι εκεί όταν θα τη χρειαστείτε!

Με βάση κριτικές από άλλους πελάτες ή διαβάζοντας μεγάλες ασφαλιστικές ιστοσελίδες όπως το Asfaleies24.gr μπορείτε να μάθετε πολλά για τις εταιρείες και να καταλήξετε σε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!

 

Πως να επιλέξετε το ασφαλιστικό γραφείο που θα ασφαλιστείτε

Μέσα από ένα ασφαλιστικό γραφείο έχετε πρόσβαση στις ασφαλιστικές εταιρείες και μπορείτε να ασφαλιστείτε σε όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε.

Όλα τα ασφαλιστικά γραφεία δεν συνεργάζονται με όλες τις ασφαλιστικές και κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική, τιμές καθώς και συνεργασίες.

Έτσι καλό είναι να βρείτε ένα αξιόπιστο και έμπιστο ασφαλιστικό γραφείο το οποίο θα σας προτείνει την ιδανικότερη επιλογή για τις δικές σας αποκλειστικά ασφαλιστικές ανάγκες.

Επίσης, ένα αξιόπιστο γραφείο θα είναι ένας συνεχής συνεργάτης δίπλα σας σε κάθε δύσκολη στιγμή όπως π.χ. ένα ατύχημα που μπορεί να έχετε.

 

Να επιλέξετε ετήσια ή εξάμηνη ασφάλεια;

Η επιλογή εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας συμβολαίου, είναι καθαρά θέμα δικής σας επιλογής.

Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου σας εξοικονομεί περίπου 20% σε σχέση με μια εξάμηνη ενώ το κέρδος σε σχέση με μια μηνιαία ή τρίμηνη ασφάλιση, ξεπερνάει το 40%!

Όπως καταλαβαίνετε, η 12μηνη διάρκεια συμβολαίου θα σας χαρίσει το μέγιστο όφελος ενώ παράλληλα θα ξεγνοιάσετε για την ανανέωση του συμβολαίου σας!

 

Πως θα κλείσετε τη δική σας ασφάλεια οικονομικά και αξιόπιστα

Μπορείτε να βρείτε ασφάλειες αυτοκινήτου μέσα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία της χώρας online, στις επίσημες ιστοσελίδες τους.

Κάντε οπωσδήποτε σύγκριση τιμών στην ασφάλεια αυτοκινήτου καθώς θα δείτε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διακύμανση μεταξύ των γραφείων, ακόμα και για το ίδιο ασφαλιστικό συμβόλαιο (ίδια διάρκεια και εταιρεία!).