Στην συνεδρίαση του μηνός Ιανουαρίου 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ ΜΚΟ αποφάσισε τη δημιουργία δικτύου εθελοντών με την επωνυμία "Φίλοι του Ιδεότοπου".

Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην εταιρία και συμμετέχουν στις δραστηριότητές της, είχαν την δυνατότητα να αναρτούν κείμενά τους στις ιστοσελίδες του δικτυακού τόπου ideotopos.gr εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις απόψεις και τις σκέψεις τους. Με την απόφασή του για την δημιουργία του δικτύου των εθελοντών, το Διοικητικό Συμβούλιο δίνει και άλλες ευκαιρίες για ελεύθερη έκφραση και δράση.

Η ίδρυση του δικτύου αυτού δίνει την δυνατότητα σε όσους από τους φίλους μας θέλουν, να συμμετέχουν στον σχεδιασμό, την δημιουργία και την οργάνωση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιεί η εταιρία Ιδεότοπος ΜΚΟ με συνέπεια, 'επαγγελματική' πρακτική και διάρκεια. Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε έναν εσωτερικό κανονισμό για την λειτουργία του στον οποίο περιγράφεται ο τρόπος ένταξης, δράσης και αποχώρησης κάθε μέλους του.

Όσοι λοιπόν από σας ενδιαφέρεστε για τους σκοπούς και τους στόχους του ΙΔΕΟΤΟΠΟΥ, σας αρέσει ο τρόπος που 'δουλεύουμε' και θέλετε να συμμετάσχετε προτείνοντας νέες ιδέες για δράσεις και εκδηλώσεις και ταυτόχρονα να αισθανθείτε την χαρά και την ευχαρίστηση στην οργάνωσή τους γίνετε μέλος στους "Φίλους του Ιδεότοπου". Αφού διαβάσετε τον κανονισμό του δικτύου κατεβάστε την αίτηση, συμπληρώστε την και στείλτε την ηλεκτρονικά στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση:

ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ ΜΚΟ
Σωκράτους 8β
14561 Κηφισιά.

 

 

 

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ είναι μια μή κερδοσκοπική εταιρία.

 

Οι σκοποί της εταιρείας βασίζονται στην από κοινού συνεργασία επί μη κερδοσκοπικής βάσεως, τόσο με κρατικούς, ευρωπαϊκούς, διεθνείς, ιδιωτικούς  φορείς όσο και με μεμονωμένα άτομα.

 

Ο Ιδεότοπος έχει σκοπό την δημιουργία ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε θέματα Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας, Θρησκείας, Οικολογίας, Αυτογνωσίας, Μεταφυσικής, Πολιτισμού, Κοινωνίας καθώς και σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού και καθημερινότητας, στο βαθμό που προάγουν τα απαραβίαστα και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας.

 

Ο Ιδεότοπος στοχεύει στην διασφάλιση της συνειδητής και αποτελεσματικής συμμετοχής του ατόμου στη ζωή του κοινωνικού συνόλου και στην ανάπτυξη της ικανότητας να δημιουργεί νέες πνευματικές αισθητικές αξίες.

 

Ο θεσμός του ιδεότοπου επιδιώκει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, στην βελτίωση της στάσης ζωής ως αφετηρία για την καλλιτέρευση της συμμετοχής του στην κοινωνία και στα κοινωνικά δρώμενα.

 

Για την επίτευξη των σκοπών της, η εταιρεία μπορεί να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί δράσεις, με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως:

 

Α. Δημιουργία μεγάλης θεματικής πύλης στο διαδίκτυο ως μέσο διακίνησης ιδεών η οποία θα λειτουργεί και ως ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Β. Ενημέρωση, εκπαίδευση, κατάρτιση ατόμων και κοινωνικών ομάδων.

Γ. Διεξαγωγή συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων, επιστημονικών συμποσίων και διαλέξεων.

Δ. Έκδοση περιοδικών, βιβλίων, μελετών, μονογραφιών, δοκιμίων, λευκωμάτων, εκθέσεων φωτογραφιών που προάγουν τον πολιτισμό και τις επιστήμες.

Ε. Διεξαγωγή έρευνας και εκπόνηση μελετών για ελληνικούς και αλλοδαπούς κατάλληλους φορείς (κρατικούς και ιδιωτικούς).

Στ. Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Ζ. Δημιουργία φόρουμ και κέντρου μελετών.

Η. Συνεργασία με Δήμους και κυβερνητικούς κρατικούς οργανισμούς για την προώθηση κοινών προγραμμάτων δράσης με τελικό σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.

Θ. Την ψηφιοποίηση πολιτιστικού περιεχομένου με βάση τα πολιτιστικά διαθέσιμα της Ελλάδας, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιδιωτικές συλλογές, λαικά δρώμενα - πανηγύρια .

Ι. Συνεργασία με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα (εσωτερικού ή εξωτερικού), τα οποία επιδιώκουν παρόμοιους με την εταιρία σκοπούς.

Ια. Την αναζήτηση και ανεύρεση οποιασδήποτε άλλης πράξεως που ενισχύει την επίτευξη των στόχων.

 

Οι εκδόσεις ΙΔΕΟτοπος είναι η εκδοτική δραστηριότητα της Ιδεότοπος ΜΚΟ

Τα βιβλία που επιλέγουμε προς έκδοση διέπονται από τα ίδια χαρακτηριστικά που η εταιρία έχει αποδεχθεί και ορίσει στο καταστατικό της.

 Μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η πρωτοτυπία των θεμάτων και των προτάσεων καθώς και ο καθαρός και αναλυτικός λόγος.

 Στόχος μας να προσφέρουμε στους αναγνώστες βιβλία σύγχρονα που να βασίζονται στην έρευνα, την επιστήμη, τον ορθό λόγο και την προσπάθειά κάθε ανθρώπου να γνωρίσει τον εαυτό του και την Φύση.

 

Back to top
Back to top