ΑΝΤΑ ΛΑΒΛΕΪΣ, Η ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

anda kingΟ αρθρογράφος Κώστας Συμεωνίδης γράφει για την κόρη του Λόρδου Βύρωνα και τον προάγγελο του κόσμου της Πληροφορικής.

Περισσότερα...

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥΡΑΜΠΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ

hamourabiΟ δικηγόρος και ιστορικός Βασίλης Χατζηβασιλείου μας παρουσιάζει τον Κώδικα του Χαμουραμπί και εντοπίζει σε αυτόν άρθρα που αφορούν στα καθήκοντα δεοντολογικής συμπεριφοράς και ευθύνης των γιατρών έναντι των ασθενών τους και τα συγκρίνει με αυτά του Ιπποκρατικού Όρκου

Περισσότερα...

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

diastimikos kairosΟ μαθηματικός και φυσικός Ιωάννης Ζώης γράφει για τις διάφορες μεταβολές που συμβαίνουν στον Ήλιο μας και οι οποίες έχουν επιπτώσεις στην ροή και την ταχύτητα του ηλιακού ανέμου, στην μαγνητόσφαιρα, την ιονόσφαιρα και την θερμόσφαιρα της γης.

Περισσότερα...

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ 'ΝΕΥΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ' ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

epistimi 0Ο βιολόγος και δημοσιογράφος Σπύρος Μανουσέλης με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και την παρατεταμένη πολιτική-κοινωνική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, διερευνά τις αδιαφανείς ανθρωποκτονικές στρατηγικές της παγκόσμιας μετανεωτερικής βιοεξουσίας.

Περισσότερα...

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

diarkeia merasΟ επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος γράφει για την μεταβολή της διάρκειας της ημέρας στην Γη και τους λόγους αυτού του γεγονότος.

Περισσότερα...
Back to top
Back to top