ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

diastimikos kairosΟ μαθηματικός και φυσικός Ιωάννης Ζώης γράφει για τις διάφορες μεταβολές που συμβαίνουν στον Ήλιο μας και οι οποίες έχουν επιπτώσεις στην ροή και την ταχύτητα του ηλιακού ανέμου, στην μαγνητόσφαιρα, την ιονόσφαιρα και την θερμόσφαιρα της γης.

Περισσοτερα

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ 'ΝΕΥΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ' ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

epistimi 0Ο βιολόγος και δημοσιογράφος Σπύρος Μανουσέλης με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και την παρατεταμένη πολιτική-κοινωνική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, διερευνά τις αδιαφανείς ανθρωποκτονικές στρατηγικές της παγκόσμιας μετανεωτερικής βιοεξουσίας.

Περισσοτερα

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

diarkeia merasΟ επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος γράφει για την μεταβολή της διάρκειας της ημέρας στην Γη και τους λόγους αυτού του γεγονότος.

Περισσοτερα

CLAUDE SHANNON: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Claude ShannonΟ φυσικός Δημήτρης Μιχαηλίδης γράφει για τον θεμελιωτή της θεωρίας της πληροφορίας με αφορμή την 30η Απριλίου, ημέρα γέννησής του.

Περισσοτερα

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

mathimatikes exisoseisΗ αρθρογράφος Λαλίνα Φαφούτη γράφει για τον λόγο που ο εγκέφαλος αισθάνεται την ομορφιά, ανάλογη ενός έργου τέχνης, μιας μαθηματικής διάταξης.

Περισσοτερα
Back to top
Back to top