Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

k daskalakisΟ καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που έλυσε το γρίφο του Nash που απασχολούσε τους επιστήμονες εξήντα χρόνια, συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαστρογιαννίτη.

Περισσότερα...

John Hedley Brooke

brookeΟ John Hedley Brooke καθηγητής της Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνομιλεί με τον Ευθύμιο Νικολαΐδη, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, για την θρησκεία, την επιστήμη και την σχέση αυτών των δύο στην ιστορία των Επιστημών και της Φιλοσοφίας.

Περισσότερα...

Στέφανος Τροχανάς

stefanos traxanasΟ δημοσιογράφος Σπύρος Μανουσέλης συνομιλεί με τον Στέφανο Τροχανά, εμπνευστή και συντονιστή του ανανεωτικού παιδαγωγικού προγράμματος «Mathesis» και προέδρου της εκδοτικής επιτροπής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, για τα πολυσυζητημένα MOOCs, τα «Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα».

Περισσότερα...

Michel G.E. Mayor

MayorΟ Ελβετός αστροφυσικός και ομ καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστημίο της Γενεύης Michel Mayor συνομιλεί με την δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή» Ασπασία Δασκαλοπούλου για τα μεγάλα σύγχρονα ερωτήματα της επιστήμης μέσω της ανακάλυψης μιας 'άλλης Γης' όπως το αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν αν υπάρχουν άλλοι πλανήτες σαν τον δικό μας και αν υπάρχει ζωή αλλού στο Σύμπαν.

Περισσότερα...

Γεώργιος Πατρινός

patrinosΟ επικ. Καθηγητής φαρμακογονιδιωματικής, Γεώργιος Πατρινός μιλάει στην Ευαγγελία Κακλειδάκη για τη γενετική επιστήμη, την εξέλιξή της, τη σχέση της με τη θρησκεία, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και τη μεγάλη απάτη με τη φύλαξη βλαστοκυττάρων.

Περισσότερα...
Back to top
Back to top