ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Σ Φ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ – Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τον προσεχή Δεκέμβριο εκδήλωση με αφορμή μια σημαντική επέτειο στην Μουσική. Για το έτος 2017 έχουμε επιλέξει το γεγονός του θανάτου, πριν από 100 χρόνια, ενός από τους διαπρεπέστερους Έλληνες συνθέτες και κορυφαίου συνθέτη της Επτανησιακής Σχολής, ο οποίος διακρίθηκε στο χώρο της όπερας, του Σπυρίδωνος Φιλίσκου Σαμάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 19.30 στο Ωδείο των Αθηνών. Θα περιλαμβάνει ομιλία του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κωνσταντίνου Καρδάμη. Κατά την διάρκειά της θα ακουστούν μουσικά κομμάτια του συνθέτη ερμηνευμένα από διαπρεπείς μουσικούς.

Ταυτόχρονα σε παρακείμενο χώρο θα υπάρχει έκθεση αντικειμένων του Σαμάρα (παρτιτούρες με ιδιόγραφες αφιερώσεις, αυθεντικά λιμπρέτα από μελοδράματα του συνθέτη, φωτογραφίες του, ιδιόγραφά του, ιδιόχειρες επιστολές και τεκμήρια από τη φοίτησή του στο Ωδείο Αθηνών), τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, προερχόμενα από τα δύο ιστορικότερα μουσικά σωματεία της Ελλάδος, το Ωδείο Αθηνών και την Παλαιά Φιλαρμονική Κερκύρας. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Δρ. Στέλλα Κουρμπανά.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με επίσημο - εορταστικό, λόγω των επικείμενων ημερών, δείπνο. Το πλήρες menu μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση αυτή θα χρηματοδοτήσουν την μετάβαση, την διαμονή και την παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων στην Ρώμη την άνοιξη του 2018 ενός φοιτητή ή φοιτήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά την εκπαιδευτική πρόοδο του υποψηφίου και στην οποία συμμετέχουν και οι καθηγητές του πανεπιστημιακού τμήματος. 

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και τα προηγούμενα έτη και φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών παρακολούθησαν μουσικές εκδηλώσεις στην Βιέννη, στην Ζυρίχη, στην Βουδαπέστη και στην Μόσχα, ενώ η ανάλογη εκδήλωση του 2015 είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής με το δείπνο 35.00 ευρώ.

(Τα μέλη του Δικτύου "Οι Φίλοι του Ιδεότοπου" Δωρεάν - Τα μέλη του Συλλόγου Ωδείο των Αθηνών και οι φοιτητές του Ωδείου μπορούν να παρακολουθήσουν την ομιλία δωρεάν και να συμμετέχουν, αν θέλουν, στο δείπνο με ειδική τιμή)

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα δοθούν με νεώτερες αναρτήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Χορηγός:

logo CMYK

    Logo Fougaro gr s

 

 

 Με την υποστήριξη:

odeion athinon logo rgb gr o small

 

 

 

 

 

Back to top
Back to top