ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Old TestamentΟ διδάκτωρ θεολογίας Σταμάτιος-Νικόλαος Μωραΐτης αναδεικνύει τις αρχές και τις αξίες που συναντά ο αναγνώστης στην γραμματεία της Παλαιάς Διαθήκης, ορισμένες από τις οποίες έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού.

Περισσότερα...

Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

katholiki ekklisiaΟ καθηγητής θεολογίας Olivier Clement μέσα από μια σύντομη ιστορική - θεολογική αναδρομή παρουσιάζει την επίδραση του ορθολογισμού, όπως αυτός αναπτύχθηκε στις χώρες της Δύσης, στην Χριστιανική Θεολογία.

Περισσότερα...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ;

xristianikos theosΤο κείμενο της ομιλίας του π. Νικολάου Λουδοβίκου με την οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η Χριστιανική θρησκεία διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ανθρώπου.

Περισσότερα...

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ)

adamΟ φιλόλογος Δημήτρης Ιωάννου γράφει για την σχέση αμαρτίας και ψυχασθένειας με βάση την θεολογική χριστιανική προσέγγιση και τον μύθο του Αδάμ καθώς και την εργασία του καθηγητή Ιωάννη Κορναράκη.

Περισσότερα...

ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ "ΝΟΗΜΑ"

erotiki prosbasiΟ ομ. καθηγητής Χρήστος Γιανναράς γράφει για την ανάγκη ύπαρξης της θρησκείας, για την σύνδεση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό και την ερωτική σχέση του ανθρώπου με το Θείο.

Περισσότερα...
Back to top
Back to top